Magyar English Deutsch 日本語 Italiano
Sun

A FLEETware segítségével felszámolt a rendőrség egy autótolvaj bandát!

Váratlan meglepetésre ébredt Budapesten egy fafeldolgozással foglalkozó vállalkozás munkatársa szeptember végén. A napi rutinnak megfelelően nyugodtan indult volna el munkahelyére a céges járművel. Az autó parkolási helyéhez érve döbbenten látta, hogy nem található a jármű azon a helyen, ahol este leparkolta. A kezdeti sokk után, hogy ez tényleg megtörténhetett vele, nem esett kétségbe teljesen, mert volt egy erős ütőkártya a kezében, mely létjogosultsága ebben a pillanatban megkérdőjelezhetetlen volt. A járműben mélyen elrejtve figyelt nyomkövető eszközön keresztül a FLEETware járműkövető szolgáltatás.

 

Az első lépés így nem a rendőrség értesítése volt, hanem a FLEETware járműkövető rendszerbe történő bejelentkezés, hogy ellenőrizze mi is történt pontosan az éjszaka folyamán a járművel. A szolgáltatásnak köszönhetően azonnal látta, hogy a jármű korábban elhagyta a parkolóhelyét, merre ment, milyen útvonalon és hol is van abban a pillanatban.

 

A rendőrség központi számát felkeresve elmondta a történteket. A bejelentési procedúrán keresztül megadta a saját, illetve a jármű adatait és ismertette a rendőrséggel, hogy az autóban van nyomkövető. A FLEETware segítségével pontos leírást adott az eseményekről, mikor vitték el és hol található a jármű éppen. Az adatok felvétele után a jármű tartózkodási helyének megfelelő kerületi rendőrkapitányságra kapcsolták, ahonnan kiszálltak a méterre pontosan megadott címen található garázshoz.

 

A helyszínre kiérkező nyomozók tetten érték az elkövetőket és azon felül, hogy megtalálták a bejelentést tett járművet, egyéb autókat is találtak a garázsban, melyeket korábban másoktól tulajdonítottak el. A járműveket a rendőrség raktárába szállították, ahol az ügy lezárásáig várják tulajdonosaikat. A FLEETware járműkövető rendszer segítségével sikerült felszámolni egy bűnszövetkezetet, a rendőrök hálásak voltak a segítségért, melyet a jármű tulajdonosa nyújtott a nyomozásban.